İlk Namazım Yarışma Şartnamesi

ŞEHİT YASİN NACİ AĞAOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU

'İLK NAMAZIM'  KOMPOZİSYON

YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

KORKUTELİ

'İLK NAMAZIM'  KOMPOZİSYON

YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

YARIŞMANIN ADI: "İLK NAMAZIM"

YARIŞMANIN AMACI:

"İLK NAMAZIM" isimli, Kompozisyon Yarışması ile öğrencilerimizin namaz konusuna yönelik bakış açısını zenginleştirmek, namazın bireysel, sosyal ve toplumsal yönlerini fark etmesini ve manevi huzuru tecrübe etmesini, namaz sevgisini güçlendirerek; duygularını güzel Türkçemiz ile ifade etmeleri sağlamak

YARIŞMANIN DAYANAĞI

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün "Vakti Kuşanmak" etkinliği kapsamında

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği

06.07.2019 Tarihi 30823 Sayılı Resmi Gazete'de Yayınlanan 2019/12 Sayılı Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri Genelgesi

YARIŞMANIN TÜRÜ

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün "Vakti Kuşanmak" projesi kapsamında "İLK NAMAZIM" temalı kompozisyon yarışması

YARIŞMANIN KAPSAMI

Yarışmaya Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi ve özel tüm ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrenciler katılabilecektir.

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

Yarışma 2 kategoride yapılacaktır.

·         Orta Okul Öğrencileri: Kompozisyon Yarışması

·         Lise Öğrencileri: Kompozisyon Yarışması

KATEGORİ 1  : ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ KOMPOZİSYON YARIŞMASI

1.      Yarışma, Antalya ilinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel ortaokullarda öğrenim gören tüm öğrencilere açıktır.

2.      Yarışmaya katılım ücretsizdir.

3.      Eserler, ortaokul kategorisinde değerlendirilecektir.

4.      Yarışmacı yarışmaya sadece bir (1) eserle ve bir kez katılabilir.

5.      Kompozisyon, en fazla üç (3) sayfa ve A4 formatında olmalıdır.

6.      Kompozisyon, Times New Roman 12 punto, 1,5 satır aralığı ve normal kenar boşlukları (standart ayar olan her yön 2,5 cm) ile yazılmalıdır.

7.      Kompozisyonda herhangi bir kapak ve görsel olmamalıdır. (Kompozisyon yazma kurallarına uygun şekilde yazılmış olmalıdır

8.      Yarışmaya katılacak kompozisyonların daha önce düzenlenen benzer yarışmalarda dereceye girmemiş, başkası tarafından yazılmamış, başka bir metinden kopya edilmemiş ve daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir. Eserlerin alıntı ve/veya çalıntı olmasından doğabilecek her türlü yasal sorumluluk eser sahibine aittir.

9.      Yarışmaya gönderilen eserin kendisine ait olmadığı hâlde kendisininmiş gibi göstermeye ve seçici kurulu yanıltmaya yönelik olarak eser üzerinde her türlü müdahale ve desteği aldığı tespit edilen, dışarıdan yardım aldığına dair seçici kurul tarafından kanaat getirilen eserler kural ihlali işlemi uygulanır ve değerlendirmeye alınmaz.

10.   Öğrenci belgesinin  gönderilecek diğer belgeler ile gönderilmesi gereklidir.

KATEGORİ 2: LİSE ÖĞRENCİLERİ KOMPOZİSYON YARIŞMASI

1.      Yarışma, Antalya ilinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel liselerde öğrenim gören tüm öğrencilere açıktır.

2.      Yarışmaya katılım ücretsizdir.

3.      Eserler, lise kategorisinde değerlendirilecektir.

4.      Yarışmacı yarışmaya sadece bir (1) eserle ve bir kez katılabilir.

5.      Kompozisyon, en fazla üç (3) sayfa ve A4 formatında olmalıdır.

10.  Öğrenci belgesinin gönderilecek diğer belgeler ile gönderilmesi gereklidir.

ÖDÜLLER

Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri.

ORTAOKUL KATEGORİSİ

LİSE KATEGORİSİ

1. Gram Altın

2. Akıllı Saat

3. Bluetooth Kulaklık

ESERLERİN TESLİMİ

"İLK NAMAZIM" isimli, Kompozisyon Yarışması son katılım tarihi 7 Şubat 2023'dür.

Aşağıda belirtilen dosyalarınızın tümüne dosya adı olarak öğrencinin adı soyadı yazılarak syna.aihl@gmail.com adresine gönderilecektir.

1.      Kompozisyon (Word formatında)

2.      Öğrenci tarafından imzalanmış katılım formu (Taranmış olarak, pdf formatında)

3.      Veli tarafından imzalanmış "Muvafakatname" (Taranmış olarak, pdf formatında)

4.      Veli İzin Belgesi (Taranmış olarak, pdf formatında)

5.       Öğrenci Belgesi (Taranmış olarak, pdf formatında)

Gerekli belgelerin boş hali  https://sehityasinnaciaihl.meb.k12.tr/  adresinde yer almaktadır.

DEĞERLENDİRME

1.      Korkuteli şehit Yasin Naci Ağaoğlu Anadolu imam hatip lisesi yarışma kurulu oluşturacağı bir yarışma değerlendirme ekibi ile dereceleri belirleyecektir.

2.      Gönderilen eserler, Değerlendirme Komisyon Üyelerinin tamamı tarafından değerlendirilir.

3.      Değerlendirme Komisyon üyelerinin verdikleri puanların ortalaması eserin başarı sırasını belirler.

4.      Değerlendirme sonucu eşitlik söz konusu olduğunda Değerlendirme Komisyon başkanının vereceği karar belirleyici olur.

5.      Değerlendirme komisyonun verdiği kararlar kesindir.

6.      Değerlendirme kriterleri aşağıdaki tabloda belirtilmiştir

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

PUAN

İçerik; Konuyu Yansıtma Ve Yorumlama

Özgünlük

Yazım Kurallarına Uygunluğu

DEĞERLENDİRME KOMİSYON BAŞKANI

Mustafa TURGUT (Müdür Yardımcısı)

DEĞERLENDİRME KOMİSYON ÜYELERİ

Murat Özokutan (Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni)

Selma Muslu   (Meslek Dersleri Öğretmeni)

Ayşe Özbaş Dirim  (Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni)

Fevzi Kaya (Meslek Dersleri Öğretmeni)

Gizem KAYA (Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmeni)

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI

Sonuçlar 15 Nisan 2023 tarihinde okulumuz resmi sitesi ve sosyal medya hesaplarında duyurulacaktır.

ÖDÜL TESLİM YERİ VE TARİHİ

Tarih: 17 Nisan 2023 Pazartesi

Saat: 14.30

Yer: Korkuteli Şehit Yasin Naci Ağaoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu

NOT: ÖDÜLLER KAZANAN ÖĞRENCİLERE ELDEN TESLİM EDİLECEKTİR.

(Ödül Törenine Bizzat Katılmayan Öğrenciler Ödül Haklarını Kaybetmiş Sayılır)

ÖNEMLİ TARİHLER

Yarışma son başvuru tarihi

10/04/2023