T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KORKUTELİ - Şehit Yasin Naci Ağaroğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

KURUMUN TARİHÇESİ

Türk Milli Eğitiminin Temel Amaçları çerçevesinde eğitim ve öğretimini sürdüren okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı'nın Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. İçinde yaşadığımız bilgi çağında DİN ve AHLAK konusunu en iyi bir şekilde ve doğru olarak anlayıp çağın insanlarına bu bilgileri ulaştırmayı amaçlamaktayız. Bu nedenle Yüce Dinimizi Mustafa Kemal Atatürk'ün anladığı manada anlamayı her tehdidi fırsat bilip kuvvetli yönlerimizi ortaya çıkarmayı kendimize bir var oluş felsefesi edindik.

                      Okulumuz 1975-1976 öğretim yılında İlçe Müftüsü ve diğer bürokratların etkin bir katkısı ile halkın yardımları sonucu Merkez Kur'an Kursu binasında 08.12.1975 tarihinde eğitim ve öğretime açılmıştır.

                          Kısa bir süre sonra Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği kurularak Burdur yolu üzeri Şemik Tepesi Mevkiinde başta İlçe Kaymakamı Ayhan KOZAĞAÇLI, Okul Müdürü Ahmet GÜNEŞ ve İlçe Müftüsü Hikmet KUTLU olmak üzere tüm dernek ve üyelerinin üstün gayreti ve halkın yoğun ilgisi neticesinde 10000 M2'lik bir alan üzerine üç katlı 15 derslikli bir bina yapılarak 1976-1977 yılında kendi binasında eğitim öğretime başlamıştır.

             1979 yılında arsa üzerinde bir tatbikat camii yapılarak 1982 yılında hizmete açılmıştır. Mahalle halkına ibadet mekanı olmasının yanında, öğrencilere pratik yapma ve din hizmetlerini uygulama imkanı sağlanmıştır.

             Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği 14.04.1981 tarihinde genel kurul kararı ile okul arsası ve üzerindeki binaların mülkiyetini Türkiye Diyanet Vakfı'na devretmiştir. Türkiye Diyanet Vakfı okulumuz binasını 49 yıllığına, pansiyon binasını da 25 yıllığına Milli Eğitim Bakanlığına tahsis etmiştir.

 Halkın desteği ve idari yardımlarla arsa üzerinde bir pansiyon binası inşa edilerek 1985-1986 öğretim yılında 80 öğrenci kontenjanı ile hizmete açılmıştır. 2012 yılında ek pansiyon binasını yapılmasıyla pansiyon kapasitesi 108 öğrencinin barınabileceği hale getirilmiştir.

 2012-2013 eğitim öğretim yılında bünyede imam hatip ortaokulu açılmış ve bir yıl sonra 20/06/2013 tarihinde müstakil ortaokul olarak ayrılmıştır.

 2014-2015 eğitim öğretim yılında kız öğrenciler, mülkiyeti İmam-Hatip Sevgi ve Yaşatma Derneğine ait olan ve Yüksekokuldan devralınan binasına nakledilerek, Kız İmam Hatip Lisesi olarak ayrılmıştır.

 Okul binasının, zemin kayması nedeniyle kullanımı riskli yapı olarak değerlendirilmesinden sonra, 2017 yılında yıkım kararı verilerek yerine 32 derslikli modern binası yapılmıştır. Yıkım sürecinde ve yeni binanın yapımı aşamasında geçici olarak Tavşantepesi Mevkiinde bulunan Nazlı-İrfan Önal İmam-Hatip Ortaokulu binasında eğitim öğretimi sürdürdü. 2019 yılı Aralık ayında yeni binasına taşınarak eğitim öğretime devam etmektedir.

             32 derslik, Fizik ve Kimya-Biyoloji laboratuvarları,  okul içi mescit, Kuran tilavet odası, Spor Salonu, Okçuluk atış poligonu, dil ve dini musiki salonları, 125 kişilik konferans salonu, kütüphane (toplam 2169 kitap), fiber internet ve akıllı tahtalarla donatılmış modern bir eğitim kurumudur.

             Okulda 1 müdür, 1 müdür başyardımcısı, 3 müdür yardımcısı, 27 öğretmen, 7 yardımcı personel görev yapmaktadır.

             Okulumuzdan mezun olan çok sayıda öğrencimiz üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşmektedir.

             Şimdiye kadar vermiş olduğu mezunlardan siyasetçi, bürokrat, memur, din görevlisi, esnaf,  ticaret erbabı, hayatın her alanında ülke gidişatına yön veren kişiler yetiştirmiştir.

             Okulumuz sosyal ve kültürel faaliyetlere katılım sağlamakta ve her yıl düzenlenen İmam-Hatip Liseleri arası mesleki yarışmalara iddialı olarak katılmakta ve çok sayıda dereceler almaktadır. 11. ve 12. sınıflara yönelik uzman öğretmenler eşliğinde mesleki uygulama alanında (İmam-Hatiplik ve Müezzinlik) öğrencilere rehberlik yapılmaktadır. Futbol, voleybol, okçuluk, masa tenisi, basketbol ve atletizm alanında faaliyetlerle sportif çalışmalar yapılmaktadır. Öğrencilerden oluşan ilahi korosu, semazen ekibi, mehter takımı da  dini günler ve gecelerde etkinlikler yapmaktadır.

             Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmış projeler kapsamında, öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlamak için ülke çapında tanınmış akademisyen, yazar ve alanında uzman kişiler tarafından çeşitli konferanslar ve programlar düzenlenmektedir.

             Hafızlığını tamamlamış lise öğrencilerimize yönelik Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Müftülüğünün katkıları ile hafızlık pekiştirme, hafızlık yapmak isteyen ortaokul öğrencilerine de İlçe Müftülüğü işbirliği ile hafızlık tamamlama programı uygulanmaktadır.

            Okulumuz akademik, mesleki, sportif, sosyal ve kültürel alanlarda yeni ve modern eğitim kompleksi olarak (okul binası, pansiyonu, tatbikat camii, spor alanları ve diğer müştemilatı ile iddialı bir şekilde eğitim-öğretime devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.02.2019 - Güncelleme: 03.06.2022 08:52 - Görüntülenme: 575
  Beğen | 3  kişi beğendi